ГоловнаПолітика

Яценюк запропонував створити українсько-польську коаліцію

Україна та Польща повинні стояти пліч-о-пліч, вважає лідер НФ.

Яценюк запропонував створити українсько-польську коаліцію
Фото: пресс-служба

Якщо політики будуть намагатися зробити з себе істориків, це викличе катастрофу в українсько-польських відносинах, вважає лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк. "Треба терміново зупинитися і змінити порядок денний. Перегорнути сторінку і віддати історію історикам, а політиці - майбутнє", - заявив він в інтерв'ю польському телеканалу TVN24 під час візиту до Варшави 16 березня.

Яценюк нагадав, що під час Міжнародної конференції "Революція, війна і її наслідки" у Варшаві він звернувся до польських партнерів з пропозицією "зробити все можливе, щоб залишитися об'єднаними з Україною, і відкривати «ящик Пандори» історії": "Звісно, ми повинні вивчати історію. Але для мене очевидно, що ми повинні творити історію".

Лідер "Народного фронту" нагадав, що Україні та Польщі вдалося прийти до примирення 20 років тому.

"Якщо політики будуть намагатися зробити з себе істориків, це спричинить катастрофу в наших двосторонніх відносинах. Треба терміново зупинитися і змінити порядок денний. Перегорнути сторінку і віддати історію історикам, а політиці - майбутнє", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що багато хто в світі натхненний франко-німецькою коаліцією: "Ми повинні створити таку ж - українсько-польську коаліцію. Це буде перемогою для обох наших націй".

Яценюк висловив сподівання, що Конституційний суд Польщі перегляне статті польського закону про Інститут національної пам'яті, що містить згадку про "українських націоналістів".

"Вірю, що українські та польські політики не просто примиряться, а будуть стояти пліч-о-пліч, щоб зробити наші нації сильними, процвітаючими та демократичними", - сказав лідер "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram