ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про небезпеку втручання Росії в українські вибори

"Вони використовують величезну армію провокаторів і агентів у соціальних мережах".

Порошенко заявив про небезпеку втручання Росії в українські вибори
Фото: president.gov.ua

Існує небезпека втручання Росії в українські вибори, і її ймовірність досить висока. Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю британському виданню Financial Times, повідомляє прес-служба голови держави.

Порошенко розповів про небезпеку гібридної війни з боку РФ, яка включає систему фейкових новин з використанням соціальних мереж.

Він висловив надію, що Україна використає досвід німецького і французького законодавства щодо протидії фальшивим новинам.

"Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили понад 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації. Всі повинні розуміти, що це не заморожений конфлікт. Це справжня гаряча війна. На нас нападають кожного дня. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів. Це абсолютно божевільна поведінка", - підкреслив президент.

Голова держави сказав: "Вони використовують величезну армію провокаторів і агентів в соціальних мережах".

Порошенко нагадав, що саме тому в Україні припинено російське телемовлення і російські соціальні медіа. "Тому, що вони (Росія, - ред.) використовують їх для пропагандистської війни", - наголосив Порошенко.

За його словами, Україна має ефективну співпрацю з секретними службами партнерів з США, Канади і Великобританії. "Я пишаюся тим, що нам довіряють. Але багато роботи потрібно ще зробити", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram