ГоловнаПолітика

Поліція затримала підозрюваних в організації замаху на заступника голови ДПЗКУ

Напад замовили через те, що керівництво корпорації відмовилося брати участь у розкраданні держкоштів.

Поліція затримала підозрюваних в організації замаху на заступника голови ДПЗКУ
Фото: facebook.com/sergii.knyazev

Поліція затримала чотирьох підозрюваних в організації замаху на заступника голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України Олега Швеця.

Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв.

"Сьогодні затримали 4 зловмисників, які підозрюються в замаху на вбивство керівника ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Князєва, 10 листопада 2017 року в Києві зловмисник проломив голову керівнику держпідприємства, а через деякий час іншому керівнику ДПЗКУ прив'язали бойову гранату до автомобіля.

"І тільки раптове зниження температури призвело до того, що важіль гранати не спрацював, а примерз до кузова. Це і врятувало життя багатьох людей, адже авто було припарковане в людному місці Києва", - зазначив він.

Правоохоронці з'ясували, що напад на керівництво ДПЗКУ замовили через його професійну діяльність. Таким чином зловмисники намагалися змусити керівників до розкрадання державних коштів. Прикриваючись підробленими договорами експорту, учасники злочинної схеми проводили фіктивні закупівлі зерна. Керівники ДПЗКУ намагалися перешкодити махінаціям, призупинивши оплату за договорами.

"Організатори нападу сподівалися, що прибравши керівників, які не погоджувалися грати за їхніми правилами, корпорацію очолить підконтрольна їм кандидатура.

Але на шляху їхніх планів стали правоохоронці спільно з Головним управлінням розвідки МО України", - додав голова Нацполіції.

Нагадаємо, в листопаді Печерський райсуд Києва заарештував підозрюваного в нападі з молотком на заступника голови ДПЗКУ.

Йому 28 років, народився в Ростовській області Росії, зараз зареєстрований у Новій Каховці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram