ГоловнаПолітика

Мін'юст зобов'язав платників аліментів раз на три місяці подавати звіт

У разі тримісячної заборгованості платника аліментів вносять у державний реєстр боржників.

Мін'юст зобов'язав платників аліментів раз на три місяці подавати звіт
Фото: biznesinalogi.com

Платник аліментів в Україні повинен подавати щоквартальні звіти про здійснення оплати.

Про це повідомив директор департаменту виконавчої служби Міністерства юстиції України Олексій Воробйов, передає Громадське.

"Нам не важливо, як він буде платити (платник аліментів - ред.): готівкою чи банківським переказом. Він повинен надати звіт про те, що він не має заборгованості", - сказав він.

Заборгованість зі сплати аліментів перевіряють раз на три місяці. Якщо через три місяці заборгованість існує - платника аліментів вносять у державний реєстр боржників.

За словами Воробйова, платникам аліментів, які розраховуються готівкою, краще брати зі стягувачів розписки, щоб не виникало питань під час звітування.

Якщо ж людина хоче виїхати за кордон, але має борги за аліменти - щоб випустили за межі України, потрібно подати звіт про сплату.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада прийняла закон, що посилює покарання за несплату аліментів. Він вводить нові засоби примусового виконання рішень, які можуть застосовуватися до неплатників аліментів. Серед них - позбавлення водійських прав і заборона на виїзд за кордон.

7 лютого 2018 року Мін'юст відкрив вільний доступ до реєстру неплатників аліментів.

Влітку 2017 року в Україні аліменти на дітей збільшили на 20%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram