ГоловнаПолітика

Полторак пообіцяв піти у відставку, якщо доведуть провину його заступника Павловського

Заступника міністра оборони за три місяці жодного разу не допитали.

Полторак пообіцяв піти у відставку, якщо доведуть провину його заступника Павловського
Степан Полторак
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що подасть у відставку, якщо буде доведено провину його заступника Ігоря Павловського - фігуранта кримінальної справи про розтрату 149 млн грн під час закупівлі пального для армії.

Про це він сказав під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, повідомляє Укрінформ.

"Якщо буде доведена провина мого заступника - я подам у відставку", - заявив міністр.

Полторак зазначив, що його заступника протягом трьох місяців ні разу не допитали.

Нагадаємо, 11 жовтня 2017 року детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і ще трьох службовців Міноборони. Їх підозрюють у причетності до корупційної схеми розтрати державних коштів у розмірі понад 149 млн грн під час закупівлі палива в компанії "Трейд Коммодіті".

Суд обрав Павловському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а пізніше замінив його на особисте зобов'язання. Справу в суд поки що не передавали.

Раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів на початку 2016 року. На сьогодні вона забезпечує понад половину постачань нафтопродуктів, які закуповують Міноборони і "Укрзалізниця". Журналістські розслідування вказують на підтримку "Трейд Коммодіті" на вищому політичному рівні, зокрема впливовими депутатами з президентської фракції Олександром Грановським і Ігорем Кононенком. За словами голови Держрезерву Вадима Мосійчука, від імені "Трейд Коммодіті" переговори з ним вів бізнесмен Андрій Адамовський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram