ГоловнаПолітика

Справа про викрадення топ-менеджера УЗ пішла до суду

Спіймали лише двох членів банди викрадачів.

Справа про викрадення топ-менеджера УЗ пішла до суду
Валерий Людмирский
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Генпрокуратура направила до Фастівського суду обвинувальний акт щодо двох членів банди, яка викрала і вісім місяців утримувала начальника департаменту енергопостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського.

Як повідомляють на сайті ГПУ, двоє обвинувачених увійшли до складу банди, яка 18 липня 2016 року викрала Людмирського і перевезла в будинок в одному з сіл Київської області. Топ-менеджера УЗ вісім місяців тримали в підвалі і вимагали від родичів викуп у розмірі 10 мільйонів євро.

Членів банди звинувачують за ст. 257, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України (участь в озброєній банді, організованій з метою нападу на окремих осіб, незаконне позбавлення волі і викрадення людини, вимагання, купівля зброї). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Людмирського звільнила 26 березня 2017 року Нацполіція. Були затримані громадянин РФ (дагестанець) і громадянин України, однак інших членів банди спіймати не вдалося. У МВС говорили, що ОЗУ може бути причетне до інших викрадень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram