ГоловнаПолітика

Європейські інституції мають відреагувати на ухвалений у Польщі закон, - "НФ"

У партії вважають, що він призведе до ще більшого загострення ситуації в Україні.

Європейські інституції мають відреагувати на ухвалений у Польщі закон, - "НФ"
Фото: nfront.org.ua

Схвалення в Польщі закону, який спекулює на історичних трагедіях наших народів, є черговим помилковим кроком, наслідки якого здатні призвести до ще більшої напруженості й загострення в нашому регіоні на догоду Росії, вважає партія "Народний фронт". Відповідну заяву політсила розмістила на офіційному сайті.

"Ми бачимо небезпечні й тривожні симптоми політичного егоїзму та розрахунку напередодні місцевих виборів у Польщі. Такі рішення не дозволяють повірити в щирість закликів про продовження історичного діалогу і розвитку відносин на основі правди. Із ще більшою тривогою вказуємо на те, що такі рішення створюють атмосферу напруги й залякування щодо майже мільйона українців, які сьогодні живуть і працюють у Польщі. Знаємо з історії, що сумнівні ідеологічні звинувачення легко перетворити на звинувачення національні", - йдеться в заяві.

"У час російської агресії такі дії становлять небезпеку для всього регіону і, насамперед, для демократичного майбутнього близької нам Польщі. Дії, які ведуть до розпалювання національної ворожнечі та порушення прав українців у Польщі, вимагають спільної і категоричній реакції європейських інституцій. Закликаємо Президента Анджея Дуду не схвалювати прийнятий закон, щоб запобігти його драматичним наслідкам. Звертаємося до Президента Петра Порошенка звернутися до польської сторони з вимогою про недопущення дій, які здатні підірвати дружні відносини між нашими народами", - кажуть у НФ.

При цьому в партії акцентують на тому, що США  та Ізраїль засудили рішення польського парламенту.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram