ГоловнаПолітика

НАБУ проводить обшуки у "смотрящого" вугільної галузі

Проведення обшуку здійснюється в рамках кримінальної справи,

НАБУ проводить обшуки у "смотрящого" вугільної галузі
Фото: nabu.gov.ua

У четвер, 25 січня, детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшук у київському офісі неофіційного куратора державного вугільного сектору Віталія Кропачова.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на джерело на ринку.

За його словами, детективи пред'явили ухвалу суду про обшук всієї офісної будівлі на вул. Б. Хмельницького, 26. Водночас також видано санкцію на обшук двох автомобілів Кропачова і його житлового будинку в Петропавлівській Борщагівці.

Проведення обшуку здійснюється в рамках кримінальної справи, фігурантами якої є компанії "Тріалтрейд", "Доненергоекспорт" і "Універсалінвестбуд".

"Ці компанії подавали податкову звітність з цієї адреси (Хмельницького, 26 - ред.). До них є претензії щодо постачання гірничо-шахтного обладнання на державні вугледобувні підприємства", - говорить джерело.

За його даними, всі три перераховані компанії не мають прямого стосунку до Кропачова. Водночас процесуального статусу у кримінальній справі в самого бізнесмена немає.

Оточення Кропачова пов'язує обшуки НАБУ з напруженими відносинами бізнесмена з ДТЕК.

Вони загострилися наприкінці минулого року після того, як структури Віталія Кропачова посіли монопольну позицію в сфері постачання вугілля на державне "Центренерго", витіснивши з цієї сфери групу Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram