ГоловнаПолітика

Поліція не знайшла підтверджень побиття АТОшника біля храму УПЦ МП у Запоріжжі

Проти заявника можуть порушити справу за статтею про неправдиве повідомлення про злочин.

Поліція не знайшла підтверджень побиття АТОшника біля храму УПЦ МП у Запоріжжі
Фото: facebook.com / Олег Золотоноша

Запорізька поліція вважає фейком заяву про побиття АТОшника біля храму Петра і Февронії (УПЦ МП).

Мешканець міста Валентин Бурий у суботу заявив, що в Запоріжжі біля храму в районі Малого ринку, невідомі побили двох чоловіків, які принесли іграшку до храму. Нападники нібито можуть мати стосунок до православної організації "Радомир".

Однак начальник ГУ НП у Запорізькій області Олег Золотоноша заявив, що жодної бійки біля храму поліція не зафіксувала.

"Сьогодні о 15:30 громадянин Валентин Бурий зробив виклик поліції через лінію 102 про те, що в районі Малого ринку відбувається бійка. Наряди поліції після прибуття на місце (протягом 7 хвилин) нікого не виявили: ані потерпілих, ані нападників. О 16.00 біля храму відбулася акція, без будь-яких конфліктів і порушення громадського порядку. Також поліцейські зв'язалися із зазначеним громадянином Бурим, який повідомив у телефонному режимі про те, що побили його знайомого, прізвища якого він не назве, також Бурий повідомив про те, що у знайомого була зламана рука і він перебуває в 5-й лікарні (Бурий, мабуть, не знає про те, що про факти завдання тілесних ушкоджень медики відразу інформують поліцію). Поліцейський, який з ним розмовляв, повідомив співрозмовнику про це, після чого Бурий сказав, що його заховали, оскільки він побоюється за своє життя, а прийде в поліцію тільки через два дні. Заяви поки що писати не буде", - заявив поліцейський.

Пізніше в поліцію надійшло повідомлення, що біля іншої церкви - Свято-Покровського собору - перебувають 20 чоловік з каністрами. "По прибуттю нарядів, на місце події, інформація не знайшла свого підтвердження", - заявив Золотоноша.

Нині розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 383 КК України (явно неправдиве повідомлення про вчинення злочину).

Нагадаємо, що скандал навколо запорізької УПЦ МП виник після того, як місцеві священики відмовилися відспівувати трагічно загиблу дитину, оскільки вона була хрещена в Київському патріархаті.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram