ГоловнаПолітика

США ввели санкції проти двох українських авіакомпаній

Dart Airlines та Khors Air підозрюють у співпраці з підсанкційними іранськими та іракськими авіакомпаніями.

США ввели санкції проти двох українських авіакомпаній
Фото: investigator.org.ua

Міністерство фінансів США ввело економічні санкції проти двох українських авіакомпаній, що базуються в Києві - Dart Airlines і Khors Air. Про це повідомляється на сайті відомства, передає DW.

Штрафні заходи щодо українських авіаперевізників ухвалені в рамках нового санкційного пакету проти Ірану, а конкретно - проти 11 фізичних і юридичних осіб, підозрюваних у наданні підтримки іранському "Корпусу вартових ісламської революції" і в участі у кібератаках на американські банки.

У повідомленні американського Мінфіну вказується, що Dart Airlines і Khors Air підозрюють в наданні допомоги підсанкційним іранським та іракським авіакомпаніям через надання їм літаків, екіпажів і послуг. Мова йде про іранську Caspian Air та іракську Al-Naser Airlines, щодо яких вже діють американські санкції за те, що вони надавали підтримку "Корпусу вартових ісламської революції".

Введені обмеження заморожують будь-які активи українських Dart Airlines і Khors Air в США. Українським авіаперевізникам також заборонено вести бізнес з американськими компаніями.

Вашингтон також заніс до санкційного списку сімох громадян Ірану і два підприємства, яких американський Мінфін підозрює в причетності до кібератак та сприянні у розвитку атомної програми Тегерана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram