ГоловнаПолітика

Турчинов почув погрозу на адресу США в заяві Путіна щодо постачання зброї

Росія розписалася в готовності озброювати терористів, уважає секретар РНБО.

Турчинов почув погрозу на адресу США в заяві Путіна щодо постачання зброї
Фото: СНБО

Секретар РНБО Олександр Турчинов розцінив заяву президента РФ Володимира Путіна про неприпустимість постачання американської зброї Україні як свідчення готовності Москви до демонстративного продовження фінансування та озброєння світового тероризму.

"Президент РФ дозволяє собі лякати США й міжнародну спільноту тим, що на окупованій російськими військами території Донбасу нібито залишилося "достатньо зброї", яку можуть направити в будь-яку гарячу точку світу, "чутливу для тих, хто створює їм проблеми", - тобто США", - наводяться слова Турчинова на сайті РНБО.

За словами Турчинова, на території Донецької та Луганської областей, окупованій РФ, не було жодної бази зберігання військової техніки і боєприпасів ЗС, а "всю військову техніку, боєприпаси і зброю постачає бойовикам винятково Російська Федерація".

"Саме тому поставки зброї і техніки, якими погрожує Путін США, можуть бути тільки російськими", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, у липні Тhe Wall Street Journal повідомив, що Пентагон розробив план надання зброї Україні  й очікує схвалення Трампа. Україна давно намагалася отримати ПТРК "Джавелін", щоб ефективно боротися з броньованими машинами російського виробництва.

На початку серпня Міністерство оборони США скерувало в Білий дім пропозицію про надання нового пакета допомоги на суму 50 млн доларів, який передбачає відправлення в Україну протитанкових комплексів Javelin

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram