ГоловнаПолітика

СБУ назвала фейком "затримання диверсантів" у Донецьку

Спікер спецслужби вказала на нестиковки в повідомленні "ДНР".

СБУ назвала фейком "затримання диверсантів" у Донецьку
Елена Гитлянская
Фото: uacrisis.org

У Службі безпеки України назвали фейком інформацію про затримання українських диверсантів, які нібито хотіли підірвати телевежу в Донецьку.

Про це в коментарі виданню "Тиждень" повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Ця інформація є фейком. Перший раз це звучить як трагедія, другий раз - як фарс. Учора були в Криму співробітники СБУ, сьогодні в Донецьку. При цьому, що найцікавіше, вони повідомляють про затримання співробітників СБУ, а потім у тексті виявляється, що це полк Спеціальних сил операцій Міністерства оборони України, а далі пишуть, що за диверсію їм обіцяли вступ до Служби безпеки. Вони би хоч більш ретельно підходили до підготовки матеріалів. Фейк повинен бути правдоподібним, а не набір фраз, які між собою навіть не поєднуються", - повідомила речник спецслужби.

Нагадаємо, терористична організація "ДНР" заявила про затримання в Донецьку диверсійної групи під керівництвом бійця Сил спеціальних операцій Олега Сугерея. Диверсійна група нібито повинна була підірвати телевежу в Петровському районі Донецька.

Учора ФСБ Росії оголосила про затримання "агента СБУ" в Криму. Він нібито мав спиляти ручною пилкою дерев'яну опору лінії електропередачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram