ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування проти Арбузова у справі про приватизацію "Укртелекому"

Разом з ним планують судити Януковича, Азарова і Колобова.

Суд дозволив заочне розслідування проти Арбузова у справі про приватизацію "Укртелекому"
Фото: www.kmu.gov.ua

Печерський районний суд Києва 10 серпня задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про спеціальне (заочне) досудове розслідування щодо колишнього в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Він проходить у справі за фактом невиконання умов приватизації компанією "ЄСУ", яка в 2011 році купила "Укртелеком", в частині створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, а також її фінансування у 2012-2013 роках за рахунок державного бюджету на загальну суму 220 млн гривень.

Арбузова, який тоді очолював Національний банк, підозрюють за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (розкрадання). З 26 травня 2017 року він був оголошений у розшук за цією справою.

Нагадаємо, що основних фігурантів у цій справі - чотири. Це колишній президент Віктор Янукович, колишній міністр фінансів Юрій Колобов та колишній прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Укртелеком" був приватизований на початку 2011 року, коли Фонд держмайна продав його за 10,575 млрд грн, ТОВ "ЄСУ" - українській "дочці" австрійської EPIC, яка, зі свого боку, належала п'яти фізичним особам-жителям Австрії.

Через два роки, 3 червня 2013 року, СКМ Ріната Ахметова купив компанію, яка володіє акціями "Укртелекому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram