ГоловнаПолітика

Заарештовано першого фігуранта справи про розкрадання на проекті "Стіна"

Він може вийти під заставу 3,5 млн гривень.

Заарештовано першого фігуранта справи про розкрадання на проекті "Стіна"
Фото: nfront.org.ua

Солом'янський районний суд Києва у четвер обрав запобіжний захід для першого підозрюваного в розкраданні 16 млн гривень на проекті "Стіна". Як повідомляє 112 канал, ним став директор компанії-підрядника ТОВ "Агентство захисту інформації" Олександр Кашуба.

Суд постановив заарештувати Кашубу на 60 днів з можливістю виходу під заставу 3,5 млн гривень.

Кашуба заявив, що у нього немає таких грошей, тому вносити заставу він не буде. Прокуратура тим часом збирається клопотати про збільшення суми застави.

Нагадаємо, що 8 серпня було затримано сімох осіб, яких підозрюють у розтраті коштів, виділених на облаштування кордону з Росією за проектом "Стіна". Шістьом з них мають обрати запобіжний захід у четвер.

Про початок реалізації масштабного проекту "Стіна", який передбачає інженерне облаштування понад 3 тис. км українсько-російського кордону, Арсеній Яценюк, будучи прем'єр-міністром, оголосив у 2014 році. Серед завдань проекту - зупинити нелегальну міграцію, контрабанду, проникнення диверсійних груп і переміщення зброї та радіоактивних матеріалів.

Реалізація проекту мала зайняти чотири роки (2015-2018). Наразі її будують тільки в Харківській області.

Розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації проекту "Стіна" ведеться з березня 2016 року. За попередньою оцінкою, мова йде про 16 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram