ГоловнаПолітика

САП просить Полякова прийти в поліцію і надіти електронний браслет

Нардепа також закликали вийти на зв'язок з детективами НАБУ.

САП просить Полякова прийти в поліцію і надіти електронний браслет
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить народного депутата від "Народного фронту" Максима Полякова з'явитися в поліцію по електронний браслет.

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейсбуці.

Відзначають, що після рішення суду Полякова викликали в поліцію, щоб надіти браслет, але він на виклик не з'явився і на зв'язок не виходив, а його адвокати заявили, що Поляков не збирається виконувати рішення суду в цій частині.

"Користуючись нагодою, хочемо запросити Полякова та його захист усе ж вийти на зв'язок з детективами НАБУ або прибути в поліцію з метою виконання постанови слідчого судді, а саме в частині - зобов'язання носити електронний засіб контролю... І не демонструвати відкрито своєї "переваги" перед іншими громадянами, користуючись депутатською недоторканністю", - заявили в САП.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп повинен внести заставу в розмірі 300 тис. гривень, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет стеження. Пізніше ЗМІ повідомили, що Поляков не дозволив правоохоронним органам одягнути на себе електронний браслет стеження. Сам нардеп заявив, що на нього "ще не намагалися одягнути браслет".

Слідство вбачає в діях Полякова ознаки хабарництва на суму 7500 доларів в обмін на просування законопроекту про умови видобування бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці.

Іншому фігурантові "бурштинової справи", нардепу Бориславу Розенблату, суд призначив заставу в розмірі 7 млн гривень і теж наказав носити електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram