ГоловнаПолітика

У САП підтвердили розслідування щодо законності призначення Луценка генпрокурором

Розслідування ведеться за статтею "Зловживання владою або службовим становищем".

У САП підтвердили розслідування щодо законності призначення Луценка генпрокурором
Фото: Макс Требухов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідування за фактом зловживання владою при призначенні Юрія Луценка генеральним прокурором України, інформує "Українська правда".

Як повідомили виданню в прес-службі Спеціальної антикорупційної прокуратури, за заявами народного депутата Олега Ляшка керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості про два факти ймовірних правопорушень. Один із них - про свідомо недостовірні відомості представленої Луценком декларації, інший - про зловживання службовим становищем під час зміни закону про ГПУ, що дозволило Луценкові бути призначеним на посаду генерального прокурора.

Йдеться про те, що вищі посадові особи держави, зловживаючи своїм службовим становищем і діючи всупереч інтересам служби з метою зробити можливим подальше призначення Луценка генпрокурором, порушили закон "Про регламент Верховної Ради України" і затвердили закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України", що" спричинило тяжкі наслідки".

Розслідування ведеться за ст. 364 ч. 2 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

У відомстві додали, що органом досудового розслідування в обох провадженнях визначено НАБУ.

Раніше Ляшко заявив, що при призначенні Юрія Луценка на посаду генерального прокурора були ознаки зловживання владою. Він нагадав, що для призначення Луценка в ГПУ було змінено закон, який раніше вимагав від кандидата на посаду генпрокурора мати вищу юридичну освіту.

Нагадаємо, Юрія Луценка призначено на посаду генерального прокурора 12 травня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram