ГоловнаПолітика

У Дніпрі затримали ще одного організатора заворушень 9 травня

У справі зараз 16 підозрюваних.

У Дніпрі затримали ще одного організатора заворушень 9 травня
Архив

Правоохоронці ввечері 9 червня затримали ще одного організатора масових заворушень, що відбулися місяць тому в Дніпрі. Він перебував у розшуку.

Як повідомляється на сайті Генпрокуратури, 32-річному чоловікові інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 і ч. 2 ст. 296 КК України (масові безлади і хуліганство). Прокуратура буде клопотати про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ГПУ зазначає, що всього щодо подій 9 травня у Дніпрі повідомлено про підозру 16 фігурантам. Серед них - три організатори, координатор, два "касири" і десять активних учасників масових заворушень (так званих тітушок).

У справі проведено 38 обшуків, допитано понад 130 свідків. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності та поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою відвезла швидка. Одна із сутичок відбулася біля пам'ятника під час проходження колони, організованої "Опоблоком", на чолі якої йшов нардеп Олександр Вілкул.

Всього, за даними поліції, постраждали 14 осіб.

Щодо подій 9 травня у Дніпрі прокуратура розслідує кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України - хуліганство, масові заворушення, умисне заподіяння побоїв або заподіяння тілесного ушкодження службовій особі і перевищення повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram