ГоловнаПолітика

У Раді зібрали 44 підписи за відставку Луценка

"За" майже всі члени "Самопомочі" і Радикальної партії.

У Раді зібрали 44 підписи за відставку Луценка
Егор Соболев
Фото: n-v.com.ua

Голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв (фракція "Самопоміч") оприлюднив прізвища 44 народних депутатів, які підписалися під ініціативою висловити недовіру генеральному прокурору Юрію Луценку.

"Як обіцяв, оприлюдню прізвища всіх народних депутатів, які не підписалися і які підписалися під ініціативою висловити недовіру нинішньому генпрокурору. Останніх зараз 44 на весь парламент. Для того, щоб відставка Юрія Луценка була винесена на голосування, потрібні підписи 150 парламентаріїв", - написав Соболєв у фейсбуці і доклав посилання на список парламентаріїв.

На його думку, генпрокурора, під час каденції якого Інтерпол припинив розшукувати колишнього президента України Віктора Януковича й екс-голову його адміністрації Андрія Клюєва, а найважливіші розслідування "щонайбільше імітуються - від справи про "вишки Бойка" до Іловайської трагедії", потрібно звільняти".

Серед депутатів, які підписали ініціативу, - Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук із фракції "Блок Петра Порошенка", майже всі члени "Самопомочі" і Радикальної партії, а також позафракційні Юрій Дерев'янко і Віктор Чумак.

Нагадаємо, 15 травня Соболєв повідомив, що ініціює збір підписів за відставку Луценка.

У середині травня 2017-го виповнився рік, як Луценка призначили генпрокурором України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram