ГоловнаПолітика

Члени НАЗК написали одне на одного заяви з проханням провести перевірку

Міністр юстиції рекомендував усім "взятися за руки" і написати заяви на звільнення.

Члени НАЗК написали одне на одного заяви з проханням провести перевірку
Фото: facebook.com/NAZKgov

Кабінет Міністрів розглядає питання призначення службового розслідування стосовно членів Нацагентства із запобігання корупції Наталії Корчак, Руслана Радецького та Руслана Рябошапки.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Він розповів, що в Кабмін надійшли заяви від голови НАЗК Корчак із проханням провести службове розслідування щодо Радецького та Рябошапки. При цьому від них надійшла аналогічна заява з проханням провести службове розслідування проти Корчак.

"Я їм усім рекомендую взятися за руки, написати заяву (про відставку) і піти. Не мучитися самим і не мучити НАЗК", - сказав Петренко, зазначивши, що допускає проведення такого розслідування.

"Зараз розглядається питання про призначення службового розслідування, оскільки якщо самі керівники НАЗК вимагають, щоб проти них провели службове розслідування, то ми, швидше за все, підемо їм назустріч", - заявив він.

Водночас Петренко сподівається, що цього тижня Верховна Рада прийме закон і переформатує склад НАЗК.

Нагадаємо, 12 травня поліція почала розслідування проти заступника голови НАЗК Радецького за підозрою в конфлікті інтересів.

Раніше Кабмін запропонував ввести посади спеціальних уповноважених з питань антикорупційної політики НАЗК і можливість звільнення урядом голови НАЗК за результатами зовнішнього аудиту.

Згідно з чинним законодавством, НАЗК складається з п'ятьох членів, одного з яких вибирають на посаду голови. Кабмін пропонує, щоб до керівного складу агентства входили п'ятеро спецуповноважених, один з яких буде головою, а двоє - його заступниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram