ГоловнаПолітика

Постачальник 1С спростовує заборону програми в Україні

Санкції введено проти розробника і постачальника продукту.

Постачальник 1С спростовує заборону програми в Україні

Дочірнє підприємство "Єврософтпром", яке володіє авторськими правами на лінійку програмних продуктів "1С: Підприємство" в Україні, стверджує, що використання 1С в Україні залишається законним.

"Використання програмних продуктів "1С: Підприємство" повністю відповідає чинному законодавству України. Указ Президента України №133/2017 р. "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" стосується тільки окремих юридичних осіб", - повідомляють на сайті "Єврософтпрому".

Зазначено, що програма "1С: Підприємство" повністю працездатна, технічна підтримка працює в штатному режимі, всі інформаційно-методологічні ресурси доступні для користування.

Оновлення та інформаційно-технологічна підтримка програмних продуктів "1С: Підприємство" теж залишаються доступними.

Нагадаємо, виробник програмного забезпечення ТОВ "1С" (Москва) і "Єврософтпром" потрапили під санкції на три роки. Українським держкомпаніям заборонено закуповувати продукти ТОВ "1С".

До ТОВ "1С" і "Єврософтпром" будуть застосовані блокування активів; обмеження торгових операцій; заборона на виведення капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування; заборона передачі технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; їм не видаватимуть ліцензії на ввезення або вивезення валюти.

В Україні програмними продуктами "1С: Підприємство" користується близько 300 тис. компаній. Це система класу ERP (Enterprise Resource Planning - управління ресурсами підприємства), тобто корпоративна інформаційна система для автоматизації планування, обліку, контролю і аналізу всіх основних бізнес-процесів і вирішення бізнес-завдань підприємства загалом. Вона складається з різних модулів, наприклад, бухгалтерський і податковий облік, управління складом, транспортом тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram