ГоловнаПолітика

Москаль: румунські прикордонники затримали сина екс-чиновника з $400 тисячами (оновлено)

Гроші везли під запасним колесом Maserati.

Москаль: румунські прикордонники затримали сина екс-чиновника з $400 тисячами (оновлено)
Фото: UA-Reporter.com

Прикордонна поліція Румунії затримала сина колишнього голови Тячівської райдержадміністрації Закарпатської області, виявивши в його автомобілі 400 тисяч доларів.

Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, повідомляють на його сайті.

Фото: Фейсбук прокуратури Закарпатської області

"У понеділок (1.05) близько 19-ї години прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, жителів Тячівського району: 24-річного Михайла Йовдія і його дружину - 23-річну Олену Йовдій. Обидва перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati в міжнародному пункті пропуску "Солотвино - Сігету Мармацієй". За кермом Maserati перебувала Олена Йовдій, а її чоловік сидів на пасажирському місці. Під час огляду автомобіля румунські поліцейські виявили 400 тисяч американських доларів, захованих під запасним колесом. Усупереч митним правилам гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в'їзді в Румунію", - зазначив губернатор.

Він вказує, що Михайло Йовдій - це син Василя Йовдія, керівника партії "Єдиний центр" у Тячівському районі, який неодноразово очолював Тячівську райдержадміністрацію. За його даними, автомобіль Maserati було куплено у той час, коли Йовдій керував Тячівським районом.

За прогнозами Москаля, незадекларовані 400 тисяч доларів будуть конфісковані в держбюджет Румунії. 

Фото: Фейсбук прокуратури Закарпатської області

Губернатор закликав прокуратуру та СБУ провести ретельну перевірку цього факту і притягнути до відповідальності митників пункту пропуску "Солотвино", які не помітили під запасним колесом Maserati 400 тисяч доларів.

Оновлення. Прокуратура Закарпатської області розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб митного поста "Солотвино", які пропустили автомобіль з 400 тис. доларів. Дії митників кваліфіковані за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram