ГоловнаПолітика

На засіданні ТКГ у Мінську домовилися розблокувати обмін полоненими

Верифікація небажання людей, яких вимагають видати ОРДЛО, їхати до сепаратистів, зривається вже кілька місяців.

На засіданні ТКГ у Мінську домовилися розблокувати обмін полоненими
Фото: МИД Беларуси / Twitter

На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі в середу сторони досягли домовленості провести верифікацію відмови громадян від переміщення на непідконтрольну Україні частину Донбасу. Це необхідно, щоб розблокувати обмін полоненими.

"На 18 квітня 2017 року була запланована верифікація відмови громадян від переміщення на непідконтрольну Україні частину Донбасу. Однак у зв'язку з позицією ОРДЛО захід було зірвано. За підсумками сьогоднішньої роботи узгоджено, що така верифікація відбудеться в найкоротші терміни, в ній також візьмуть участь представники ОБСЄ, СБУ, офісу українського омбудсмена, матері утримуваних осіб", - повідомила в фейсбуці прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Крім того, на засіданні Тристоронньої контактної групи заслухали попередню інформацію голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана про перебіг розслідування трагічного інциденту, що стався з патрулем СММ ОБСЄ 23 квітня 2017 року в Луганській області. Домовилися продовжити роботу підгрупи з безпеки найближчим часом.

Україна пояснила припинення постачань електроенергії в ОРЛО "комплексом негативних чинників", таких як рейдерське захоплення української приватної та державної власності і відсутність бажання у представників ОРЛО здійснювати платежі за спожиту електроенергію, додала Оліфер.

Наступне засідання ТКГ відбудеться 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram