ГоловнаПолітика

Нардепи закликають прем'єра не призначати заступників голови Держгеонадр

Громадська рада заявила, що результати конкурсу скасовано.

Нардепи закликають прем'єра не призначати заступників голови Держгеонадр
Олег Недава

Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана закликали не допустити призначення заступників голови Державної служби геології і надр за порушення умов конкурсу на заміщення цих посад. Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань екології нардеп Олег Недава. За інформацією джерел, на найближчому засіданні уряду, всупереч судовим рішенням, планували призначити на посади першого заступника і заступника голови Держгеонадр Миколу Фощія й Олега Кирилюка. Зазначимо, суд скасував рішення конкурсної комісії й зобов'язав провести конкурс повторно через встановлені порушення.

"Направив відповідні депутатські запити Кабінету Міністрів, прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману і Комісії з питань вищого корпусу державної служби з проханням розібратися в ситуації і вжити відповідних заходів для недопущення призначення на посади до закінчення адміністративних спорів і прийняття судових рішень", - говорить нардеп Олег Недава.

Парламентарій зазначив, що суд скасував рішення конкурсної комісії та зобов'язав провести його повторно через порушення.

"Мені стало відомо, що Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував результати конкурсу на посади заступників голови Держгеонадр", - зазначив він.

Нагадаємо, днями громадська рада при Держгеонадрах заявила, що результати конкурсу на заміщення вакантних посад першого заступника і заступника голови цієї служби скасовано. Таке рішення прийняв Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

"Прошу Нацдержагенство оголосити і провести повторний конкурс без порушення законодавства та відібрати гідні кадри на посади першого заступника і заступника голови Державної служби геології та надр України, які будуть обслуговувати надра України, - зазначає голова громадської ради при Держгеонадрах Олександр Панков. - Оскільки процедура відбору кандидатів мала порушення, існує вимога суду про анулювання рішень про призначення та вимога провести повторний конкурс на зайняття вакантних посад першого заступника і заступника голови Державної служби геології та надр України".

Нагадаємо, конкурс на заміщення цих посад відбувся ще в жовтні минулого року. Експерти розкритикували переможців - зокрема Миколу Фощія, оскільки проти нього порушено кримінальні провадження через доведення до банкрутства підприємства "Південьукргеологія". Крім того, експерти зафіксували низку порушень під час конкурсу, тому суд скасував результати конкурсу і зобов'язав провести його повторно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram