ГоловнаПолітика

Кабмін скасував 100 застарілих нормативних актів у рамках дерегуляції

Десятки наказів перестали відповідати законодавству.

Кабмін скасував 100 застарілих нормативних актів у рамках дерегуляції
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів на засіданні в п'ятницю вирішив скасувати близько 100 застарілих нормативних актів у рамках дерегуляції.

"Після набуття чинності закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" величезна кількість внутрішньовідомчих наказів, якими регламентували не типи перевірок - планові і позапланові, а різні види перевірок - тимчасові, рейдові, стали незаконними і скасовуються", - заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, який представляв цей проект.

За його словами, відомствам дають два місяці на підготовку - в разі потреби - нових нормативних актів на заміну скасованим.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що в листопаді 2016 року уряд вже скасував 367 застарілих постанов і нормативно-правових актів у рамках дерегуляції. Жоден документ не було замінено новим.

Нагадаємо, що надмірна регуляція - одна з найбільших проблем для інвесторів в Україні після корупції і неефективної судової системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram