ГоловнаПолітика

Генпрокуратура викликає Януковича в Київ

Колишньому президенту пропонується ознайомитися з матеріалами справи.

Генпрокуратура викликає Януковича в Київ
Фото: EPA/UPG

Головна військова прокуратура ГПУ викликає колишнього президента України Віктора Януковича на допит і для ознайомлення з матеріалами справи про державну зраду на 27 і 30 січня.

Повістки Януковичу були опубліковані на сайті Генпрокуратури в понеділок.

У повістках зазначено, що адреса для листування з Януковичем - Росія, Ростов-на-Дону, вул. Єременка, 81, корпус "В".

Нагадаємо, Янукович перебуває за межами України і не з'являється на виклики, тому зміст підозри йому було оголошено усно. Це зробив генеральний прокурор Юрій Луценко 28 листопада 2016 року під час відеодопиту Януковича. Письмовий текст підозри в понеділок о 12:00 спрямований на всі відомі адреси проживання Януковича в Росії.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму і об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Януковича звинувачують за ч. 5. ст. 27, ч. 3, ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1, ст. 111 (державна зрада), ч. 5, ст. 27, ч. 2, ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram