ГоловнаПолітика

Савченко обіцяє оприлюднити список зниклих безвісти

Депутат має намір доопрацювати перелік.

Савченко обіцяє оприлюднити список зниклих безвісти
Фото: tvc.ru

Народний депутат Надія Савченко заявила, що має в своєму розпорядженні список зниклих безвісти під час бойових дій на Донбасі, але оприлюднить його, коли допрацює.

"Є ще список, який я не допрацювала і не можу публікувати. Це ті, кого розшукують, і не зрозуміло, хто з них живий", - сказала вона на брифінгу.

Савченко вважає, що оприлюднення списків полонених унеможливить маніпуляції на темі обміну.

"Це закінчить спекуляції і дасть можливість відкрити це вікно до кінця зими і здійснити обмін усіх на всіх", - заявила вона.

Нагадаємо, у вівторок Савченко опублікувала списки українців, яких утримують на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України (підтверджені стороною, яка їх утримує) - 41 осіб; списки українців, про звільнення яких просить Україна, - 121 особа; списки людей, про звільнення яких просить "ДНР", - 524 особи; списки людей, про звільнення яких просить "ЛНР", - 377 осіб; списки політв'язнів, яких утримують у російських в'язницях, - 44 особи; списки російських військових і росіян, які потрапили в українські в'язниці за злочини проти України в період 2014-2016 років, - 102 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram