ГоловнаПолітика

Лещенко в залі Ради втік від представника НАЗК з адмінпротоколом

Співробітник НАЗК зачитав документ журналістам.

Лещенко в залі Ради втік від представника НАЗК з адмінпротоколом
Фото: Макс Требухов

У кулуарах Верховної Ради уповноважений Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Андрій Козловський намагався вручити депутатові від БПП Сергію Лещенку протокол про адміністративне порушення.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Уповноважений підійшов до Лещенка і почав оголошувати йому про вручення протоколу при свідках. Однак Лещенко недослухав представника НАЗК і забрався поза межі кулуарів.

Тоді Козловський у присутності свідків і журналістів розгорнув два примірники протоколу про адміністративне порушення Лещенком і розписався в них. При цьому представник НАЗК відмовився коментувати, чи означає це дійство вручення депутатові протоколу про адмінпорушення.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що під час придбання квартири вартістю 7 млн 550 тис. гривень у новому будинку в історичному центрі Києва Лещенко отримав знижку від забудовника. Цю знижку агентство розцінило як подарунок, який Лещенко як нардеп не мав права приймати. Загальна сума знижки становила 1,8 млн грн. Порушення, яке допустив Лещенко, карається штрафом і конфіскацією подарунка.

У понеділок, 5 грудня, Лещенко мав прибути в НАЗК. Однак його адвокат повідомив, що він не зможе з'явитися через участь у судовому засіданні в Подільському суді і допит у Генпрокуратурі. На допит у ГПУ депутат не прибув.

У вівторок, 6 грудня, нардеп знову не з'явився у відомство - і НАЗК звинуватило його в ухилянні від ознайомлення з адмінпротоколом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram