ГоловнаПолітика

"Батьківщина" назвала ліквідацію банку "Велес" політичною розправою над партією

"Суд визнав, що Нацбанк ліквідував банк «Велес» безпідставно".

"Батьківщина" назвала ліквідацію банку "Велес" політичною розправою над партією
Константин Бондарев
Фото: Макс Требухов

Лідер київської облорганізації партії "Батьківщина", бізнесмен Костянтин Бондарєв назвав ліквідацію належного йому банку "Велес" політичною розправою над партією.

Він заявив, що це підтверджує рішення Вищого адміністративного суду від 16 листопада 2016 року, який скасував постанову Нацбанку про відкликання банківської ліцензії у "Велесу". "Суд визнав, що Нацбанк ліквідував банк «Велес» безпідставно, не маючи на це жодних правових підстав. Це означає, що НБУ керувався виключно політичними мотивами", - цитує Бондарєва прес-служба партії.

"Національний банк став інструментом тиску на опозиційні сили в руках президента Петра Порошенка. Я переконаний, що президент і є замовником політичних репресій проти банку", - додав він.

Бондарєв також пригрозив голові Нацбанку кримінальною відповідальністю, якщо вона відмовиться виконувати рішення ВАСУ, згідно з яким "Велесу" повинні повернути ліцензію. "Ми звернемося до Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності за відмову виконувати рішення суду і по відшкодування збитків акціонерам", - сказав він.

Нагадаємо, банк "Велес" закрили у грудні 2015 року без проходження стадії тимчасової адміністрації. Національний банк пояснив своє рішення тим, що банк спробував вивести майже 500 млн доларів за фіктивним контрактом. Голова НБУ Валерія Гонтарева називала "Велес" зомбі-банком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram