ГоловнаПолітика

Порошенко: у критиків Мінських угод немає інших альтернатив, окрім здачі територій

Глава держави спростував міф, що Україну хочуть обміняти на Сирію

Порошенко: у критиків Мінських угод немає інших альтернатив, окрім здачі територій
Фото: пресс-служба президента

Критики Мінських угод не пропонують альтернатив вирішення проблеми, окрім здачі територій. Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.

"Усі здатні критикувати Мінськ, але ніхто не пропонує жодної альтернативи, окрім назавжди залишити ці території агресору: визнати їх окупованими, віддати і не займатися цим. Але якщо Україна не буде цим займатися, то цим не буде займатися ніхто. Тому що нікому, крім нас, або більше, ніж нам, це нікому не потрібно. І я як український президент, як гарант Конституції і територіальної цілісності України, нікому не дозволю розкидатися українськими землями - це стосується як Донбасу, так і Криму", - підкреслив президент.

Глава держави також спростував міф про те, що на переговорах на Україну тиснуть, "викручують руки" і хочуть "обміняти Україну на Сирію".

"Чітко підкреслюю, що Україна абсолютно самостійна в процесі прийняття рішень. Я нікому і ніколи тиснути ні на себе, ні на Україну не дозволю. Друге - Україна має повну підтримку наших партнерів і союзників Німеччини і Франції. І третє - жодного обміну позицій України на Сирію не відбувається", - підкреслив президент.

Україна довела, що чітко виконує усі свої зобов'язання, а Росія - ні, додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко за підсумками переговорів лідерів "нормандської четвірки" у Берліні заявив, що Росія підтримала створення збройної місії ОБСЄ на Донбасі. Пізніше повідомлялося, що Путін погодився на поліцейську місію, але відкинув повернення Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram