ГоловнаПолітика

Порошенко: безвіз для України ратифікують до 24 листопада

У цей день відбудеться саміт Україна-ЄС

Порошенко: безвіз для України ратифікують до 24 листопада
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко впевнений, що Європейський парламент ратифікує угоду про безвізовий режим для України до 24 листопада.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.

"Я впевнений, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Можу навіть сказати, до якої дати. Це станеться до 24 листопада. Чому? Тому що 24 листопада буде саміт Україна - ЄС, і ми домовилися, що до цієї дати документи будуть готові", - заявив президент.

Порошенко підкреслив, що в України є підтримка найбільшої фракції Європарламенту (Європейська народна партія) і президента Європарламенту Мартіна Шульца, який представляє другу за чисельністю фракцію соціалістів.

"У нас є overwhelming, тобто абсолютна більшість в Європарламенті з приводу ратифікації угоди про безвізовий режим", - сказав він.

Порошенко пояснив, що затримка з наданням Україні безвізового режиму була пов'язана виключно з механізмом призупинення безвізового режиму, необхідність в якому виникла через ситуацію на Близькому Сході.

"Я дуже сподіваюся, що розуміння буде знайдено, наступного тижня буде проголосовано припинення, буде знайдено компроміс, і Україна отримає рішення про безвізовий режим до 24 листопада. Чого я бажаю і російським громадянам, якщо вони впровадять у себе демократичні стандарти", - заявив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram