ГоловнаПолітика

Суд заарештував колишнього головного бухгалтера "Укрспирту"

Чиновник розтратив понад 750 млн гривень держпідприємства.

Суд заарештував колишнього головного бухгалтера "Укрспирту"

Шевченківський районний суд Києва заарештував колишнього головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Романа Волощука, затриманого за підозрою в розкраданні близько 1 млрд держкоштів, і визначив заставу в розмірі 3 тис. мінімальних заробітних плат, тобто 4,1 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що чиновник за попередньою змовою з іншими посадовими особами розтратив кошти держпідприємства на суму понад 750 млн гривень і ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету понад 175 млн гривень.

Підозрюваний переховувався від правоохоронців і був у розшуку.

У відомстві нагадали, що Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою головного бухгалтера ДП "Укрспирт" у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України, досудове розслідування за яким проводить Головне слідче управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, колишній генеральний директор "Укрспирту" Олександр Харт із травня 2014 року перебуває в розшуку за підозрою в розтраті держмайна. Харт очолив "Укрспирт" у червні 2012 року. Він мав стосунок до "Сім'ї" - найближчого оточення колишнього президента Віктора Януковича, зокрема Юрія Іванющенка.

Волощука затримали правоохоронці 14 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram