ГоловнаПолітика

Тарута готує звернення до президента про відставку Гонтаревої

"Треба консолідуватися навколо цього питання"

Тарута готує звернення до президента про відставку Гонтаревої
Фото: стоп-кадр трансляции

У Верховній раді буде зареєстровано звернення до президента Петра Порошенка про відставку голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Про це сьогодні на погоджувальній раді ВРУ заявив народний депутат Сергій Тарута, пише РБК-Україна. Парламентарій також закликав колег створити в парламенті тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме діяльність голови Нацбанку.

"Я звертаюся, щоб ми консолідували парламент, повернули довіру до парламенту, довіру до президента, довіру до уряду. Я пропоную поставити на порядок денний цього тижня дві постанови, які будуть сьогодні зареєстровані. Одна постанова - це клопотання перед президентом про звільнення Гонтаревої. І друга - створити тимчасову слідчу комісію", - заявив Сергій Тарута.

Він заявив, що Валерія Гонтарева не відповідає на прямі звернення депутатів і уникає засідань парламентських комітетів. "Якщо їй нічого ховатися, нехай вона із задоволенням іде і працює з нами. Але вона не приходить на комітет, вона ігнорує експертів, вона ігнорує громадськість, депутатів. Тому треба консолідуватися навколо цього питання", - резюмував політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram