ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" очікує серйозне реформування, - Пашинський

Перші напрацювання зі зміни якості роботи держконцерну вже тривають.

"Укроборонпром" очікує серйозне реформування, - Пашинський
Фото: liga.net

Державне оборонне замовлення з наступного року буде прийматися в рамках трирічної програми, а держконцерн "Укроборонпром" очікує серйозне реформування.

Про це заявив голова Комітету з питань Національної безпеки й оборони Сергій Пашинський в інтерв'ю ЛІГА.net.

"Я неодноразово говорив, що сам по собі "Укроборонпром" в 2010-2011 роках Янукович створив з однією метою - взяти під контроль усі корупційні потоки в сфері оборонної політики. "Укроборонпром" - це 129 погано структурованих між собою підприємств, і деякі туди були включені з незрозумілих причин. Такого ось монстра ми отримали. Своїм головним пріоритетом після затвердження держоборонзамовлення і програми модернізації армії на майбутній рік я бачу реформування "Укроборонпрому", - заявив Пашинський.

"Він не може бути в такому стані. Треба приділяти увагу проблемним підприємствам. Наприклад, завод Малишева українська влада за 25 років вбила практично повністю - якщо терміново не почати фінансування, ми втратимо унікальне підприємство", - зазначив голова комітету з питання держбезпеки.

За його словами, перші напрацювання щодо зміни якості роботи ДК "Укроборонпром" уже тривають.

"Можу сказати одне: наступного року вперше планують замовити на заводі ім. Малишева танки "Оплот" для нашої армії. Цифру узгоджено, суму погоджено, Держоборонзамовлення сформуємо", - повідомив Пашинський.

За словами голови Комітету з питань національної безпеки і оборони, суттєво зміниться також підхід до витрачання коштів у сфері оборони.

"У нас у бюджетах, наприклад, 2013 року 95% усього оборонного бюджету йшло на грошове утримання та матеріальне забезпечення. Зараз же ми майже 15 млрд гривень виділяємо для державного оборонного замовлення і модернізацію техніки. І якщо ми доб'ємося, що їх виділять і витратять за призначенням - це і буде головний елемент реформи Збройних сил за стандартами НАТО", - додав Пашинський.

Нагадаємо, РНБО схвалила виділення силовикам ще 6 млрд гривень до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram