ГоловнаПолітика

У будинку екс-прокурора Київської області затримали фігуранта справи про розкрадання 110 га лісу

Жертвою аферистів став відомий співак.

У будинку екс-прокурора Київської області затримали фігуранта справи про розкрадання 110 га лісу
Юрий Гайсинский

Правоохоронці в середу провели обшуки і затримання у справі про незаконне виведення з державної власності 110 га земель лісового фонду в Обухівському районі Київської області в 2007-2008 роках.

Про це повідомив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні о 6-й ранку відбулися санкціоновані судом обшуки та затримання за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою 110 га лісу в Обухівському районі на суму 700 млн грн. Ми затримували приватного нотаріуса, який у змові з шістьма громадянами, а також із посадовими особами Управління Держземагентства в Обухівському районі Київської області в період 2007-2008 років заволоділи 110 га лісу оціночною вартістю понад 700 млн", - зазначив він.

На ці земельні ділянки Печерський суд у середу наклав арешт.

"Найбільш резонансним, мабуть, є те, що особу, на яку було оформлено велику кількість цієї незаконно відведеної землі, затримали в будинку колишнього прокурора Київської області пана Гайсинського. Ця людина тривалий час переховувалася, будучи в розшуку, на території будинку Гайсинського. Сьогодні о 6-й ранку його затримали, зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - сказав Луценко.

"Це була важлива операція, тепер усе залежить від показів, які дадуть затримані. Або вони візьмуть усю провину на себе, або скажуть, хто з високопосадовців того періоду оформляв на цих людей незаконно виведену землю. Один із відомих співаків України став жертвою цієї афери і купив землю за половину ринкової вартості. Слідство спиралося на його свідчення", - уклав Луценко.

Нагадаємо, в 2000-2002 роках Гайсинський працював заступником генпрокурора, в 2002-2007 роках - прокурором Київської області. У 2004 році Гайсинський був тимчасово звільнений із формулюванням «за численні порушення службових обов'язків, кадрової і штатно-фінансової дисципліни», проте поновився на посаді через суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram