ГоловнаПолітика

У справі проти Лавриновича проводили незаконну ревізію Мін'юсту, - ЗМІ

Ревізори Держфінінспекції не встановили нецільового використання коштів

У справі проти Лавриновича проводили незаконну ревізію Мін'юсту, - ЗМІ
Фото: Макс Левин

У рамках кримінального розслідування проти екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, всупереч закону, проводили дві ревізії Держфінінспекції, результати яких суперечать один одному. Про це йдеться в публікації на підставі документів, які має редакція "Українських новин".

Як відомо, Генпрокуратура звинувачує чиновників Мін'юсту в розтраті державних коштів у результаті залучення американської компанії Skadden у рамках дослідження судового процесу проти Юлії Тимошенко.

Першу ревізію проводили в Мін'юсті в серпні 2015 року. Ревізори повинні були перевірити фінансово-господарську діяльність міністерства за 2012-2014 рр.

Згідно з актом ревізії, складеним 21 серпня 2015 року, у міністерства були бюджетні асигнування, за рахунок яких можна було залучати іноземні компанії для захисту інтересів держави.

Також ревізори встановили наявність у Мін'юсту повноважень залучати іноземних радників при захисті інтересів держави, спрямовувати кошти на ці цілі, а також самостійно визначати напрямки витрат коштів при вирішенні питань щодо захисту інтересів держави.

При цьому ревізори Держфінінспекції не встановили нецільового використання коштів при оплаті послуг іноземної компанії в процесі представництва інтересів держави в ЄСПЛ. Також було встановлено відсутність збитків держави при залученні іноземної юридичної компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram