ГоловнаПолітика

Хомутиннік виступив за відставку Кабміну в разі провалу бюджетного процесу

"Бюджет на 2017 рік - це тест для уряду".

Хомутиннік виступив за відставку Кабміну в разі провалу бюджетного процесу
Фото: Пресс-служба "Возрождения"

Голова депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік виступив за відставку Кабінету Міністрів у випадку провалу бюджетного процесу.

"Бюджет на 2017 рік - це тест для уряду. Провал бюджету означатиме провал діяльності як фінансово-економічного блоку уряду, так, можливо, і уряду в цілому, що має вилитися у його відставку. Навіть попередній аналіз свідчить про те, що дохідна база проекту держбюджету на 2017 рік розрахована на завищених макропоказниках. За рахунок чого? За рахунок того, що планується підвищення ВВП на 3%. Ми розуміємо, що попередній уряд робив такі самі фокуси, коли в бюджет закладали завищені макроекономічні показники. У результаті сьогодні держава втрачає більш ніж 10 мільярдів гривень тільки через прорахунки в макроекономічних показниках і ще 17 мільярдів гривень через повний провал приватизації. Це призведе до того, що цього року бюджет недоотримає близько 25-30 мільярдів гривень доходів", - сказав він на засіданні погоджувальної ради.

Депутатська група, яку очолює Хомутиннік, уже вирішила, що саме буде її принциповою позицією в проекті бюджету. Депутат заявив, що "Відродження" вимагає збільшити всі соціальні витрати мінімум у півтора разу у зв'язку з високою інфляцією протягом останніх років.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 15 вересня подав у Раду проект державного бюджету на 2017 рік з доходами 706,3 млрд гривень, видатками 775,3 млрд гривень і дефіцитом 77,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram