ГоловнаПолітика

Україна вважає нікчемними повноваження 229 обраних депутатів Держдуми

МЗС закликало ввести санкції проти тих, хто брав участь у голосуванні в Криму.

Україна вважає нікчемними повноваження 229 обраних депутатів Держдуми
Фото: http://zakonplus.com.ua

Проведення Росією виборів у Криму зробило нікчемними повноваження 229 із 450 обраних під час голосування 18 вересня депутатів Держдуми, йдеться в заяві МЗС України.

"Внесення Росією невід'ємної частини суверенної території України в єдиний федеральний виборчий округ, як і створення на Кримському півострові чотирьох одномандатних мажоритарних виборчих округів, є грубим порушенням фундаментальних норм і принципів міжнародного права. У зв'язку з цим результати голосування і повноваження чотирьох депутатів Державної думи, обраних в окупованому Криму за мажоритарною системою, і 225 парламентаріїв, обраних за пропорційною системою, є нікчемними і нелегітимними, що ставить під сумнів легітимність усієї Державної думи", - сказано в заяві.

Україна закликає міжнародну спільноту не визнавати результатів виборів у Державну думу в частині голосування на території окупованого Кримського півострова.

Україна передасть усім своїм міжнародним партнерам перелік осіб, безпосередньо причетних до організації виборчого фарсу в Криму, і тих, хто брав участь у незаконних виборах, для включення в санкційні списки.

Нагадаємо, 18 вересня пройшли вибори в Державну думу Російської Федерації, в тому числі на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі в спостереженні за перебігом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також у жодному разі не визнавати їхніх результатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram