ГоловнаПолітика

У Держприкордонслужбі заявили про провокації ЗС РФ у виключній морзоні України

Російські бойові кораблі та бомбардувальник здійснювали небезпечні маневри, перешкоджаючи законним діям українського прикордонного корабля.

У Держприкордонслужбі заявили про провокації ЗС РФ у виключній морзоні України
Фото: пресс-служба ГПСУ

Збройні сили Російської Федерації агресивно перешкоджали законним діям корабля Морської охорони Держприкордонслужби у виключній морській зоні України. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Сьогодні корабель Морської охорони "Поділля" Держприкордонслужби та патрульний літак відомства несли службу у північно-західній частині виключної (морської) економічної зони України. За ініціативи прикордонного відомства, з метою збору доказової бази щодо фактів агресії, захоплення об’єктів та майна України і незаконної промислової діяльності Російської Федерації в районах Голіцинського і Одеського газових родовищ, на кораблі також перебували представники НАК "Нафтогаз України", ПАТ "ДАТ Чорноморнафтогаз", ДП "Науканафтогаз", Державної екологічної інспекції, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України", - йдеться в повідомленні.

Під час переходу КрМО "Поділля" через Каркінітську затоку та в подальшому з наближенням до Голіцинського і Одеського газових родовищ, бойові кораблі та літак ЗС РФ в порушення загальновизнаних принципів, норм та правил міжнародного права здійснювали небезпечні маневри чим перешкоджали законним діям прикордонного корабля.

"Так, бомбардувальник ЗС РФ Су-24 на небезпечній висоті декілька разів здійснював обліт корабля "Поділля". В районах незаконної діяльності анексованих РФ бурових платформ СКР "Сметливый" із наведеною на прикордонний корабель артилерійською установкою та СРЗК "Приазовье" ЧФ РФ здійснювали небезпечні маневрування, створюючи таким чином передумови до навігаційних подій. Незважаючи на явно провокативні дії ЗС РФ екіпаж КрМО "Поділля" діяв рішуче і виконав визначені завдання у виключній (морській) економічній зоні України", - відзначають у відомстві.

За фактом агресивних дій російської сторони у відкритому морі відносно корабля МО Держприкордонслужби України Адміністрація ДПСУ доповіла керівництву держави і поінформувала МО, ГШ, МЗС та зацікавлені правоохоронні органи.

Відзначається, що під час моніторингу надводної обстановки Державною прикордонною службою вкотре були зібрані докази фактів агресії, захоплення об'єктів і майна та незаконної промислової діяльності Російської Федерації у виключній (морській) економічній зоні України.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ вважає, що проведення Росією військових навчань "Кавказ-2016" може свідчити про зростання військової загрози для України.

Росія проводить військові навчання "Кавказ-2016". Війська в Південному військовому окрузі і Криму були приведені в повну бойову готовність. Активна фаза навчань розпочалася в понеділок, 5 вересня, і триватиме до 10 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram