ГоловнаПолітика

Бойовики та РФ свідомо зривають переговори запуском так званих праймериз, - Айвазовська

Ці дії дають Україні право звинувачувати опонентів у маніпуляціях в політичному питанні.

Бойовики та РФ свідомо зривають переговори запуском так званих праймериз, - Айвазовська
Фото: obozrevatel.com

Представники окремих районів Донецької області і Російська Федерація свідомо йдуть на зрив переговорів запуском системи так званих праймериз.

Про це координатор виборчих і парламентських  програм громадянської мережі ОПОРА, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська заявила у фейсбуці.

"ОРДЛО та РФ свідомо йдуть на зрив переговорного процесу та вводять в оману європейців через запуск системи пропагандистських "праймериз" на неконтрольованих поки Україною територіях від сьогодні. Ще в травні під час візиту пана Суркова до Донецька про підготовку цієї спецоперації було заявлено публічно, в липні незаконні формування в незаконний спосіб, в супереч українському законодавству оголосили про проведення праймериз на початок жовтня, голосування до органів місцевого самоврядування - на початок листопада", - написала вона.

Зі слів Айвазовської, ОРДЛО та РФ вносить деструктив у переговорний процес, якого і так вистачає.

"Саме ці дії дають Україні право звинувачувати опонентів у маніпуляціях в політичному питанні, про які всі мають знати", - зазначила вона.

Айвазовська пояснила, що позиція України незмінна: вибори після реалізації повного та беззастережного безпекового блоку на основі українського законодавства, Конституції та міжнародних стандартів. Партії, ЦВК, трансляція українських медіа та доступ журналістів, свобода слова, участь у виборах переселенців.

"І лише український парламент прийматиме рішення відповідно до української Конституції в частині власної юрисдикції та норми щодо суверенності і незалежності", - підсумувала вона.

Напередодні бойовики "ДНР" заявили про проведення праймериз перед місцевими виборами 2 жовтня.

Нагадаємо, "ДНР" та "ЛНР" погодилися скасувати "вибори", призначені на 18 жовтня і 1 листопада 2015 року, після зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі. Спершу Захарченко переніс вибори на 20 березня, однак через день переніс дату виборів на 20 квітня 2016 року. Пізніше голосування перенесли на 24 липня.

24 липня "ДНР" та "ЛНР" перенесли "вибори місцевих голів" з 24 липня на 6 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram