ГоловнаПолітика

Перша заступниця міністра освіти Совсун звільнилася (оновлено)

Кабмін прийняв відставку чиновниці.

Перша заступниця міністра освіти Совсун звільнилася (оновлено)
Инна Совсун
Фото: mon.gov.ua

Перша заступниця міністра освіти Інна Совсун звільнилася з посади.

"Це були важкі, виснажливі та надихаючі 2,5 року, повні перемог і поразок, щирої людської дружби і таких самих щирих людських зрад! Мою заяву про звільнення сьогодні підтримав Кабмін", - написала Совсун у фейсбуці.

Совсун прийшла в Кабмін 2014 року разом із Сергієм Квітом, який перейшов на посаду міністра освіти з поста президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".

31-річна Інна Совсун - старший викладач кафедри політології НаУКМА.

У 2005 році отримала ступінь бакалавра політології в НаУКМА. Магістерську програму продовжила за тим самим напрямом і отримала диплом магістра політології в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. У 2006-2007 рр. навчалася в Лундському університеті (Королівство Швеція), де отримала звання магістра європейської політики.

Займалася дослідженням вищої освіти і науки. До призначення на посаду в міністерстві очолювала некомерційну громадську організацію "Центр дослідження суспільства", одним із основних напрямів роботи якої є аналіз освітньої політики.

У 2009 році працювала менеджером освітніх проектів у Громадянській мережі ОПОРА.

Оновлення. На засіданні у вівторок уряд призначив на посаду першого заступника міністра освіти Володимира Ковтунця. Ковтунець 22 липня став заступником міністра освіти.

У 1990-1994 рр. він був головою комісії з питань освіти і науки Рівненської міської ради.

У 1995-1998 рр. займав посаду голови Рівненської обласної організації Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка.

Був депутатом Верховної Ради другого скликання від партії "Народний Рух України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram