ГоловнаПолітика

Активісти проводять незалежне розслідування ситуації з запуском е-декларування

Інформцентр "Майдан Моніторинг" вимагає підвищення прозорості в публічному секторі.

Активісти проводять незалежне розслідування ситуації з запуском е-декларування
Фото: www.donbass-info.com

Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг" проводить незалежне розслідування ситуації, що склалася навколо запуску системи е-декларування.

Про це повідомляє прес-служба організації.

"Ми високо шануємо принципи прозорості та доброчесності в публічному секторі, тому хочемо надати суспільству і всім зацікавленим сторонам повну, документально підтверджену інформацію з цього питання", - наголошено в повідомленні.

Для проведення всебічного аналізу, організація просить надати таку інформацію:

1. Протокол розкриття тендерних пропозицій за тендером СНП UKR/2015/097 в рамках проекту "Підвищення прозорості та доброчесності в публічному секторі".

"Ми усвідомлюємо, що протокол містить комерційну інформацію. Разом із тим, ця інформація одночасно є суспільно важливою і має надзвичайне значення в умовах, що склалися. Вважаємо, що в цьому випадку суспільне значення перевершує інші фактори", - наголошено в заяві.

2. Загальну інформацію про проект "Підвищення прозорості та доброчесності в публічному секторі" (назва, бюджет, керівник, терміни, мета) або дати пряме посилання на цю інформацію на сайті ПРООН.

3. Документи про прийняття ПРООН якості результатів за всіма проміжними етапами (документи передбачені в розділі "Умови оплати" Додатку 1 за тендером СНП UKR/2015/097.

"Ми розуміємо, що в разі тендеру СНП UKR/2015/097 йдеться винятково про гроші європейських платників податків, а не про засоби бюджету України. Разом із тим, ми вважаємо себе частиною європейської спільноти і щиро хочемо, щоб європейські кошти витрачалися чесно", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запрацювала система е-декларування без сертифікації. 19 серпня повідомляли, що систему е-декларування зламали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram