ГоловнаПолітика

"Суд ДНР" відправив співробітника київського "Центр UA" на два роки у в'язницю

Ігоря Фомичова звинуватили в провезенні гранат у Макіївку.

"Суд ДНР" відправив співробітника київського "Центр UA" на два роки у в'язницю
Игорь Фомичев

"Суд ДНР" 16 серпня відправив 23-річного співробітника київської громадської організації "Центр UA" Володимира Фомичова у в'язницю на два роки.

Як повідомляє

"Громадське ТБ", Фомичова взяли в полон 4 січня 2016 року, коли він приїхав на підконтрольну бойовикам територію до батьків на новорічні свята. Його звинуватили в тому, що він провіз у Макіївку дві гранати. У "ДНР" також заявили, що Фомичов співпрацює з партією "Свобода". Колеги активіста зазначають, що він ніколи не був пов'язаний із цією політсилою.

Батько Фомичова вважає, що його сина "здав" друг, колишній активіст донецького відділення Фундації регіональних ініціатив Роман Хузяхметов, який спочатку підтримував Євромайдан, а потім перейшов на бік "ДНР".

На останньому засіданні "суду" Фомичов, за словами батька, визнав свою провину.

"У своєму останньому слові на "суді" 15 серпня Вова сказав, що визнає свою провину і що він не повинен був везти у Донецьк гранати. Просто адвокат йому сказала, що якщо він у всьому зізнається, то його відпустять, а якщо змінить свідчення, то вони знову будуть закидати зв'язок зі "Свободою" і дадуть років сім", - заявив він.

Батько активіста стверджує, що Фомичов гранат не привозив.

"Центр UA" заснував і очолює Олег Рибачук - колишній віце-прем'єр-міністр і голова секретаріату президента при Вікторі Ющенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram