ГоловнаПолітика

Оприлюднено ухвалу суду про обшук у НАБУ

Бюро вважає документ протизаконним.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило ухвалу Печерського райсуду Києва, на підставі якої в приміщенні НАБУ проходить обшук.

"Протизаконна ухвала Печерського суду фактично дозволяє вилучити будь-які матеріали, документи чи електронні носії в приміщенні Бюро. У постанові НЕ зазначено:

- ні конкретних обставин вчинення правопорушення;

- ні прізвищ детективів, які скоїли вказане правопорушення;

- ні інформації про те, в рамках якого провадження, на думку прокурорів ГПУ, здійснювалося незаконне прослуховування", - прокоментувала документ прес-служба НАБУ.

Нагадаємо, в п'ятницю Генпрокуратура прийшла з обшуками в Національне антикорупційне бюро.

Як пояснив генеральний прокурор Юрій Луценко, НАБУ, розслідуючи кримінальне провадження проти заступника прокурора Київської області Олександра Колесника, якого підозрюють у причетності до розкрадання цукру зі складів Аграрного фонду, звернулося в СБУ й отримало два номери його телефону, а потім отримало санкцію суду на їхнє прослуховування. Однак, як виявилося, один із цих номерів належить не фігурантові кримінального провадження Колеснику, а іншому громадянину, проти якого кримінального провадження не порушували.

Як заявив Луценко, детектив НАБУ, з'ясувавши це, мав одразу припинити прослуховування цього громадянина, оскільки воно незаконне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram