ГоловнаПолітика

Лубківський: для УЄФА і ФІФА настав час істини

"Або поставити на місце вандалів, або проковтнути, тобто програти у цій боротьбі"

Лубківський: для УЄФА і ФІФА настав час істини
Маркиян Лубкивский
Фото: Сергей Нужненко

Директор Євро-2012 з футболу Маркіян Лубківський вважає, що для УЄФА і ФІФА настав час істини.

Таким чином він прокоментував новину про те, що у вболівальника збірної Англії Ендрю Бейча, побитого в Марселі 11 червня, зафіксували смерть головного мозку.

"Це вже дуже серйозно... Це вбивство не просто виклик для всього європейського футболу, але і тест на здатність дати відсіч насильству, проявити нульову терпимість до злочинців, порушників безпеки і правопорядку. Для європейського і світового футбольного союзу настав час істини: або поставити на місце вандалів, або проковтнути, тобто програти в цій боротьбі. Сподіваюся, переважить відданість європейським нормам співжиття, безпеці та життю людей як найбільшій цінності", - написав він у фейсбуці.

Лубківський вважає, що навіть якщо після цього випадку Росію не позбавлять ЧС-2018, він усе одно провалиться.

"Існує велика ймовірність, що мало хто із зарубіжних уболівальників ризикне поїхати в лігво вандалів. А це - напівпорожні трибуни на матчах без участі російської збірної... Тому фінансові та іміджеві втрати. Над цим сьогодні думають всі причетні до футболу сторони, в тому числі національні асоціації, спонсори і т.д.", - написав Лубківський.

Нагадаємо, 11 червня матчу Англія - Росія передувала масова бійка російських і англійських фанатів на вулицях Марселя.

У цьому побоїщі Ендрю Бейча вдарили кілька разів по голові металевим прутом. Про нього відомо, що він працював водієм мережі гіпермаркетів Tesco і був добре відомий у рідному місті своєю любов'ю до футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram