ГоловнаПолітика

МЗС України закликає продовжити санкції проти Росії

Режим міжнародних санкцій довів свою ефективність, вважають у відомстві.

МЗС України закликає продовжити санкції проти Росії
Фото: mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту продовжити санкції проти Росії.

Про це заявила заступник голови МЗС Олена Зеркаль під час засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я закликаю вас не продавати цінності і зберегти санкції проти Росії. Я не думаю, що ми повинні обміняти міжнародний мир на економічний інтерес", - сказала Зеркаль.

Вона зазначила, що режим міжнародних санкцій довів свою ефективність.

"Україна розуміє всі труднощі, з якими стикаються країни і їхні економіки під час дії санкцій проти Росії, проте ці втрати не повинні переважити важливість забезпечення миру в Європі", - підкреслила Зеркаль.

Вона також зазначила, що Європейському Союзу потрібна стратегія проти агресії Росії в Україні, а не тактичне реагування на виникнення проблем.

Нагадаємо, проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими ввели індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції недавно продовжили до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції чинні до 31 липня 2016 року, а санкції проти Криму - до 23 червня 2016 року.

28 квітня Нижня палата парламенту Франції проголосувала за незобов'язувальну пропозицію зняти санкції з Росії. Пропозицію про зняття санкцій вніс депутат Тьєррі Маріані, який торік їздив в окупований Крим.

У березні Франсуа Олланд разом із канцлером ФРН Ангелою Меркель обіцяв президенту України, що санкції ЄС збережуться до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram