ГоловнаПолітика

Чийгоза примушують прийняти російське громадянство, - Умеров

Чийгоза примушують прийняти російське громадянство, - Умеров
Ахтем Чийгоз

Окупаційна влада Криму примушує затриманого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза прийняти російське громадянство.

Про це повідомив заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, повідомляє 112.ua.

За словами Умерова, судові засідання у справі Чийгоза проходять з масовими порушеннями.

"Учора відбулося засідання суду. Кажуть про те, що Ахтем Чийгоз може покинути межі Криму, тобто втекти від слідства, може впливати на перебіг слідства, погрожуючи свідкам та іншим учасникам процесу. На останньому судовому засіданні був такий казус: суд місцевої інстанції повинен проходити в одному з районних судів, але його призначили у Верховному суді т.зв. "республіки Крим" і суддя особисто прийняла рішення не привозити підсудного, а організувати його участь через відеозв'язок. Виявляється, за законами РФ, це неприйнятно - і адвокати оскаржили це рішення, суд перенесли на день, засідання проходило за участю Ахтема Чийгоза. він зробив заяву на цьому засіданні, що його примушують прийняти російське громадянство, не дивлячись на те, що він відмовляється", - розповів Умеров.

Нагадаємо, Чийгоза затримали 29 січня 2015 року. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, "за підозрою в організації й участі в масових заворушеннях". Йдеться про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram