ГоловнаПолітика

Томбінський: Публікація «Миротворцем» даних іноземних журналістів може нашкодити репутації України

Безпеку журналістів поставлено під загрозу.

Томбінський: Публікація «Миротворцем» даних іноземних журналістів може нашкодити репутації України

Публікація на сайті "Миротворець" даних іноземних журналістів, які працювали на окупованому Донбасі і отримали акредитацію невизнаної влади, зашкодить репутації України, вважає голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Інвестиція в репутаційний капітал України - не можна втрачати друзів. Те, що сталося з "Миротворцем" - це подія, яка може мати дуже негативні наслідки", - сказав Томбінський  під час панельної дискусії "Як бути успішним в Європі?" в Києві в суботу в рамках Днів Європи в Україні.

Томбінський додав, що ЗМІ, які висвітлюють конфлікт на Донбасі, зараз роздратовані тим, що їхня безпека поставлена під загрозу.

"Так, ви будете втрачати своїх друзів", - зазначив Томбінський.

Нагадаємо, раніше в травні сайт "Миротворець" опублікував файли зі списками більш як 4 тис. журналістів, які отримали акредитацію у так званих "ДНР/ЛНР". У списку значаться імена і прізвища українських та іноземних журналістів, їх мобільні контакти і період перебування на території "ДНР/ЛНР".

Прокуратура Києва за цим фактом 11 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

13 травня 2016 року скандальний сайт Центру "Миротворець" вирішили закрити, а вже 19 травня - сайт відновив роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram