ГоловнаПолітика

Британський прем'єр заявив, що не має нічого в офшорах і живе на зарплату

У більш ніж 11,5 млн "панамських документах" згадується, зокрема, ім'я батька прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона Іена

Британський прем'єр заявив, що не має нічого в офшорах і живе на зарплату
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що не має активів в офшорах, що мають стосунок до його батька Іена, який фігурує в "панамських документах".

"Я не володію акціями, у мене немає трастів або фондів в офшорах", - наводять британські ЗМІ слова, Д. Кемерона, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Що стосується моїх власних фінансових справ, я не володію якимись акціями. Я отримую зарплату прем'єр-міністра, також у мене є деякі заощадження, з яких я отримую певний дохід, у мене є будинок, в якому ми жили, і який зараз здаємо, поки живемо на Даунінг-стріт. Це все, що в нас є", - сказав британський прем'єр.

Так Д. Кемерон відповів журналістам у Бірмінгемі, котрі поцікавилися, чи отримує він якийсь дохід від компаній, пов'язаних із його батьком.

При цьому британський прем'єр наголосив, що публікація "панамських документів" повинна послужити для поліпшення податкової системи Великобританії.

Раніше німецька газета Suddeutsche Zeitung опублікувала документи юридичної фірми Mossack Fonseca. Вони стали надбанням Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань. У них, як ідеться в публікації, містяться дані про причетність низки відомих світових діячів до ухиляння від сплати податків, відмивання грошей і до інших махінацій.

"Дейлі мейл" відзначає, що в більш ніж 11,5 млн документах згадується, зокрема, ім'я батька прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона Іена поряд з іменами членів очолюваної Д. Кемероном Консервативної партії з верхньої палати британського парламенту, а також із деякими колишніми депутатами від партії і партійними спонсорами.

Імовірно, біржовий маклер і мультимільйонер І. Кемерон, якому належав інвестиційний фонд Blairmore Holdings і який помер у 2010 році, за допомогою Mossack Fonseca ухилявся від податків, відзначають британські ЗМІ.

Як повідомляли, в "панамських документах" згадуються угоди, до яких можуть бути причетні президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністри Ісландії і Пакистану, родичі голови КНР Сі Цзіньпіня і президента Азербайджану Ільхама Алієва. Крім того, опубліковано розслідування про офшори товариша президента РФ Володимира Путіна Сергія Ролдугіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram