ГоловнаПолітика

НАБУ збирає досьє на 22 тис. чиновників

На перевірку однієї людини йде до одного дня

НАБУ збирає досьє на 22 тис. чиновників
Артем Сытник
Фото: yes-ukraine.org

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) формує досьє 22 тис. підслідних чиновників.

Про це повідомив на брифінгу голова НАБУ Артем Ситник, інформує телеканал "112 Україна".

"Тобто сама перевірка декларацій - це не так просто, як здається. Перевірка одного чиновника займає до одного дня. У нас 22 тис. чиновників, підслідні бюро. Ми зараз формуємо на постійній основі їхні досьє", - зазначив він.

Ситник також додав, що багато треба зробити Національному агентству для запобігання корупції, яке зараз фактично має тільки двох членів.

"Ми будемо їх підтримувати в цьому", - сказав він.

На запитання, чи буде він самостійно підраховувати вартість рухомого майна, голова НАБУ зазначив, що "на цю проблему звертав увагу прокурор".

"Примушувати людину вносити вартість нерухомого майна, мені здається, неправильно, тому що людина повинна його якось оцінити. Правильний підхід - це коли людина декларує саме майно...", - додав Ситник.

Нагадаємо, НАБУ - правоохоронний орган, який розслідує кримінальні справи, що стосуються корупції вищого рівня. Його підслідність - міністри, депутати, судді, тобто держслужбовці 1-2 категорії. Корупцією на середньому рівні (держслужбовці 3 категорії) буде займатися створене поки що тільки на папері Державне бюро розслідувань.

Корупція на місцях залишиться в сфері компетенції поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram