ГоловнаПолітика

До справи про недоторканність Мосійчука залучили Конституційний Суд

Провадження у цій справі призупинено

До справи про недоторканність Мосійчука залучили Конституційний Суд
Фото: comments.ua

Верховний Суд має намір просити Конституційний Суд розглянути конституційність зняття Верховною Радою недоторканності з депутатів.

Про це повідомив головуючий в колегії суддів Петро Панталієнко під час розгляду скарги Ради на рішення Вищого адмінсуду про незаконність зняття недоторканності з депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

"Верховний Суд вирішив зупинити провадження у цій справі", - повідомив він.

Разом з тим, колегія суддів просить пленум Верховного Суду звернутися в КС з проханням оцінити відповідність Конституції норм регламенту Ради, що регулюють процедуру зняття недоторканності з депутатів.

Після винесення рішення КС у Верховному Суді мають намір продовжити розгляд справи депутата Мосійчука.

Нагадаємо, 17 листопада 2015 року Вищий адмінсуд скасував зняття недоторканності з Мосійчука. Рада оскаржила це рішення у Верховному Суді, і до винесення його вердикту рішення Вищого адмінсуду не набуде чинності.

Мосійчука підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблено під тортурами.

15 листопада термін арешту Мосійчука закінчився, після чого його відправили в лікарню на лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram